סטודנטיות לתואר ראשון מצטיינות חוג בפקולטה לחינוך

זר פרחיםהפקולטה לחינוך מברכת בגאווה את הסטודנטיות שנבחרו למצטיינות חוג בלימודי התואר הראשון: הסטודנטית עינת אליזרוב, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם והחוג לחינוך מיוחד נבחרה למצטיינת חוג מטעם 2 חוגי לימודיה ואף נבחרה לקבלת פרס מצטיינת הרקטור על סמך הישגיה הלימודיים. הסטודנטית קושמרו מושית, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה שנבחרה למצטיינת החוג.

למצטיינות החוגים תוענק מלגה ותעודת הצטיינות בטקס הוקרה לסטודנטים מצטיינים שיתקיים בחודש יוני באוניברסיטה.

הפקולטה לחינוך שמחה ומתרגשת על הישיגיהן המרשימים של הסטודנטיות ומאחלת להן הצלחה רבה בהמשך דרכן האקדמית והאישית.

יום העיון 'אלבום התמונות החסר' בחוג לייעוץ והתפתחות האדם

תמונה מיום החוגהחוג לייעוץ והתפתחות האדם קיים השבוע יום עיון שעסק ב"אלבום התמונות החסר: התנסות, מחקר וטיפול בילדים מאומצים", בהשתתפות מאות אורחים. אריאנה מלמד, עיתונאית, סופרת ומבקרת ספרות וטלויזיה, סיפרה על תעשיית האהבה, תעשיית הכאב ומרצי החוג הציגו את הקשיים והרווחים של הורים מאמצים וילדים מאומצים. במסגרת האירוע חולקו חמש מלגות לסטודנטים מצטיינים - מלגות המגמה לייעוץ חינוכי ע"ש ד"ר מוסא קרייני ז"ל ומלגות מטעם התכנית הרב-תחומית לחינוך והתפתחות בגיל הרך ע"ש פנינה וזאב ברנובסקי ז"ל.

במסגרת פרסי קרן ברנובסקי, זכתה ד"ר שירה יובל אדלר בפרס- 'עבודת דוקטורט מצטיינת' על עבודתה "הברית המשפחתית בפעוטות ובגיל הגן: תרומתה לנרטיבים הרגשיים של ילדי הגן" בהנחיית פרופ' דוד אופנהיים. בפרס 'עבודת תזה מצטיינת', זכתה גב' סמר זהר על עבודת הגמר המחקרית שלה "חוויית האשפוז של ילדים מרצועת עזה המאושפזים בישראל והשתקפותה במפגש הביבליותרפי – פרספקטיבות של הילדים ומלוויהם" בהנחיית פרופ' הדס ויסמן.

הפקולטה לחינוך מברכת בגאווה את כל הזוכים/ות ומאחלת לכולם הצלחה גדולה גם בהמשך.

לצפייה בתמונות מיום העיון לחצו כאן (בחלון חדש)

מורן סמואל בוגרת הפקולטה ניצחה בשיא עולם חדש באליפות בחתירה

מורן סמואלהפקולטה לחינוך מברכת את החותרת הפראלימפית מורן סמואל, בוגרת תואר ראשון בחוג לפיזיותרפיה ותואר שני בתוכנית הבינתחומית בחינוך בגיל הרך בחוג לייעוץ והתפתחות האדם, על זכייתה במקום ראשון וקביעת שיא עולם חדש באליפות הבינלאומית שהתקיימה בשבת האחרונה בגבירטה איטליה, המהווה הכנה לאליפות העולם בחתירה.
סמואל, המדליסטית הפראלימפית בת ה-34 ניצחה במקצה ל-2,000 מטרים בסירת יחיד עם זמן של 11:22:03 דקות, ועשתה זאת בפעם הראשונה בה מתקיימת תחרות פראלימפית במקצה זה, שנכנס רק לפני כחודשיים למעגל התחרויות לקראת טוקיו 2020.
(*מתוך "השבוע שהיה", גליון 28)

פרופ' הדס ויסמן בראיון עם ניצול השואה משה גלוטמן

פרופ׳ הדס ויסמןפרופ' הדס ויסמן, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם והתכנית הבינלאומית לחקר השואה ע"ש משפחת ויס-לבנת ראיינה לאחרונה את ניצול השואה, איש העדות משה גלוטמן, על ספרו "קשת בענן" וסיפורו האישי, במסגרתו שרד את שואת יהודי טרנסניסטריה.

משה גלוטמן מסר את עדותו בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה שהתקיים באוניברסיטת חיפה וריגש את המשתתפים בסיפורו האישי והאופן בו שרד את שואת יהודי טרנסניסטריה. בטקס שהונחה ע"י פרופ' ג'ני קורמן, דיקנית הסטודנטים, נכחו מאות משתתפים מהסגל האקדמי, המנהלי וסטודנטים.

לחץ כאן לצפייה בראיון המלא (בחלון חדש)