גב' פנינה ברנובסקי (וילדר) 1910-2008

פנינה ברנובסקי ז"ל נולדה בפולין, ועלתה לארץ בשנת 1935, לאחר שסיימה לימודי תואר שני בחינוך והיסטוריה באוניברסיטת לבוב. היא עסקה בחינוך לגיל הרך במשך עשרות שנים, תחילה כגננת בכפר הנוער בן שמן, ולאחר מכן כגננת ומפקחת, במשרד החינוך באזור הצפון. בנוסף היא הייתה פעילה בקליטת גננות מקרב העולים בשנות ה-50 וה-60. בשנת 1980 הקימה פנינה ברנובסקי קרן לזכר בעלה למלגות לעבודות מחקר מצטיינות בתחום הגיל הרך. עם מותה, הקרן מנציחה את פנינה וזאב ברנובסקי ז"ל במתן מלגות ומענקי מחקר לסטודנטים לתארים מתקדמים בתחום הגיל הרך.

לפרטים נוספים לגבי המלגה לחץ כאן (בחלון חדש)

החוג לייעוץ והתפתחות האדם מודיע על מלגת לימודים על שם גב' מלה בטנסקי ז"ל, אשת חינוך חוקרת בתחום הטיפול באמצעות אמנויות וציורי ילדים.

תלמידי החוג בלומדים במסלול א' שהצעת המחקר שלהם אושרה, ועוסקת בנושאים עם היבטים איבחוניים או טיפוליים, בתחום האומנות או בתחומים אחרים יכולים לפנות בבקשת מילגה. תינתן קדימות לעבודות מחקר שיש בהן פוטנציאל לקידום בריאותם ורווחתם של ילדים ומתבגרים, ואוכלוסיות בסיכון ובטווח החיים.