דבר הדיקן

פרופ׳ חנן אלכסנדרפרופ' חנן אלכסנדר

מבקרים וגולשים יקרים!

ברוכים הבאים לאתר הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה!

הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה היא הפקולטה היחידה והמובילה לחינוך בישראל וככזאת, היא ממלאת תפקיד מרכזי בעיצוב פני החינוך והמחקר החינוכי בארץ. לאור זאת, הפקולטה לחינוך רואה בבוגריה כממשיכי דרכה בהובלה חינוכית וחברתית ושוקדת להכינם לקראת האתגרים הייחודיים העומדים בפני אנשי חינוך, מדיניות ומחקר בחברה הישראלית בימינו אנו.

הפקולטה לחינוך הציבה לעצמה למטרה להדק את הקשר בין המחקר המקורי שמתקיים בין כותליה לבין מדיניות ועשייה חינוכית בקהילה המקומית, בישראל כולה ובזירה הבינלאומית. הסטודנטים והבוגרים של הפקולטה לחינוך מהווים שגרירים חשובים בקיום קשר זה. על כן, הפקולטה שוקדת לסייע להצלחתם של סטודנטים וסטודנטיות דרך הוראה המעוררת השראה, המכילה שימוש בפדגוגיות וטכנולוגיות חדשניות בתוך קהילה אכפתית ותומכת.

כאחת משבע פקולטאות באוניברסיטת חיפה, הפקולטה לחינוך מונה  כ-2100 סטודנטים, כשיותר ממחצית מהם לומדים בתכניות ללימודים מתקדמים (תואר שני ושלישי), כ-400 סטודנטים לומדים לקראת התואר הראשון וכ-350 תלמידים לומדים לקבלת תעודת הוראה במגוון מקצועות לימוד ותחומי תוכן.

מבנה הפקולטה לחינוך, הכולל שישה חוגים, מפגיש בין דיסצפלינות מגוונות וחלק גדול מהלומדים בו משלבים תחומי ידע שונים. הלומדים בפקולטה לחינוך מפתחים יכולות חשיבה אינטר-דיסצפלינאריות ואוריינטציה חדשנית ויצירתית כלפי התופעות החינוכיות הנלמדות.

הפקולטה לחינוך מציעה מגוון רחב של תוכניות לימודים למקצועות במגוון תחומים חינוכיים ברמת מ.א, ב.א ודוקטורט, ביניהם ייעוץ חינוכי, תכנון לימודים והדרכה, חינוך מיוחד, הוראה, ניהול מערכות חינוך, חברה ותרבות, מוח ולמידה, חינוך לגיל הרך, חינוך מתמטי, פילוסופיה של החינוך, חינוך אלטרנטיבי ועוד. הפקולטה אף מציעה תעודות הוראה במגוון מקצועות לימוד, כולל חינוך מיוחד, לקויות למידה, מתמטיקה ופסיכולוגיה. זאת התכנית האוניברסיטאית היחידה בארץ שמציעה תוכנית משולבת של ב.א. דו-חוגי בהוראה ובמקצוע דיסציפלינארי ותעודת הוראה במקצוע הנלמד ב-שלוש שנים. בפקולטה לחינוך קיימת גם יחידה ללימודי המשך המציעה מגוון של קורסים, השתלמויות וסדנאות התמחות בשפע של נושאים בחינוך, בייעוץ ובפיתוח פרופסיונאלי של אנשי חינוך.

אני מזמין אתכם לגלוש באתר הפקולטה ואתרי החוגים ולהתרשם מהנעשה בפקולטה לחינוך.

פרופ' חנן אלכסנדר, דיקן

חתימה של פרופ׳ חנן אלכסנדר