ד״ר יסמין שלהוב מרצה בביקורבשבוע שעבר, התארחו ביחידת התמיכה ללומד לקוי הלמידה (יה"ל) בחוג ללקויות למידה ובמרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח בלקויות למידה כ-30 תלמידים ו-5 אנשי צוות מבית ספר "אל שורוק" ללקויי למידה בטמרה.

ד"ר יסמין שלהוב-עוואד, מרצה ורכזת תחום קליני בתוכנית הערבית בחוג ללקויות למידה, ערכה עם התלמידים מספר פעילויות לעידוד ולהעלאת המודעות לסדר העדיפויות בחיים והכוונה לקראת לימודים אקדמיים, בעוד ד"ר מיכל שכטר-לרנר, מנהלת יה"ל, סיפקה מידע על אפשרויות הסיוע והתמיכה בהשכלה הגבוהה.

בהמשך, צפו האורחים בסרט "גם אני יכול" (בחלון חדש) שהופק על ידי מרכז אדמונד י.ספרא ועוסק בנושא הערכה והתערבות בתחום לקויות הלמידה בחברה הערבית. האורחים סיירו ברחבי הקמפוס בליווי סטודנטיות מהחוג ללקויות למידה ובסיום שמעו הרצאה מרתקת מפיה של מרווה גדיר, סטודנטית לקוית למידה אשר הגיעה להישגים לימודיים ואישיים מרשימים חרף קשייה.

יה"ל, יחידת התמיכה ללומד לקוי הלמידה, הוקמה על ידי הפקולטה לחינוך ודיקנאט הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה. ביחידה שני תחומי פעילות עיקריים: אבחון וייעוץ ותמיכה אשר תפקידם לסייע לסטודנט לקוי הלמידה במהלך לימודיו באוניברסיטה.

מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח ולקויות למידה, הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לשלב בין מחקר בסיסי ויישומי בתחומי מיומנויות הבסיס כמו קריאה , כתיבה חשבון ושפה שניה , מיומנויות קוגניטיביות כמו מוטוריקה, קשב, תפיסה וזיכרון ובתחומי הרגש והתנהגות הקשורים לתהליכי למידה ולקויות למידה בקרב אוכלוסיה רב גילית מהגיל הרך ועד מבוגרים . החוקרים השותפים במרכז באים מתחום הפסיכולוגיה, נוירופסיכולוגיה, רפואה ומדעי המחשב . המרכז כולל מעבדות מחקר שונות והן: המעבדה למחקר נוירוקוגניטיבי, מעבדה לדימות המוח, מעבדה לחקר הקריאה, יחידה לחקר לקויות חשבון ומתמטיקה ויחידת יה"ל לאבחון וטיפול בלקויות למידה מגיל הרך ועד מבוגרים.
עבודות המחקר המתנהלות במעבדות אלה משלבות תפיסה אינטרדציפלנרית המבוססת בין היתר על שיטות וגישות תיאורטיות שונות שפותחו לאורך השנים על ידי החוקרים במרכז. המחקרים במרכז מתנהלים באמצעות מדדים התנהגותיים , אלקטרופזיולוגים (EEG , ERP ושיטות שערוך מקורות ) , באמצעות fMRI ומיכשור לניתור תנועות עינים וניתוח קול. המרכז פועל בשיתוף פעולה עם חוקרים שונים ברחבי העולם, כולל שוויץ, הולנד, ארה"ב, גרמניה, צרפת, פינלנד ואנגליה.
למרכז מלגות לדוקטורט ולפוסט דוקטורט שהזכייה בהם היא על בסיס מצוינות ועניין.