הוקם הפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים בפקולטה לחינוך

המשתתפים במפגשהפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים הוקם בחוג ללמידה, הוראה והדרכה (במסגרת המגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך) על ידי ד"ר אריה קיזל ראש המגמה ונשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים (ICPIC).
הפורום שנועד להיות מטריה לפעילויות אקדמיות, מחקריות ועיוניות, מבקש לשמש בית לחוקרים ואנשי מעש בתחום פילוסופיה דיאלוגית וחקירה פילוסופית עם ילדים מהארץ ומהעולם. הוא נחנך בתחילת חודש מרץ בביקור של שתי מרצות שהגיעו לארץ במסגרת פרויקט ארסמוס+
פרופ' דניאלה קאמי מאוניברסיטת גרץ שבאוסטריה מי שהקימה לפני 20 שנה את המרכז האוסטרי לפילוסופיה לילדים שהוא הראשון באירופה ופרופ' אלנה תיאודורופולו מאוניברסיטת רודוס ביוון שעומד בראש המרכז לפילוסופיה יישומית שהו בפקולטה לחינוך במשך שבוע ימים. הן נפגשו עם דיקן הפקולטה, פרופ' חנן אלכסנדר שבירך על שיתוף הפעולה בין המרכזים והביע תקווה להמשך המחקר המשותף.
פרופ' תיאודורפולו הרצתה במגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי בחוג ללמידה, הוראה והדרכה סביב הנושא "מקומה של הפילוסופיה של החינוך היום". בעקבות הרצאתה נפתח דיון עירני בהשתתפות הסטודנטיות והסטודנטים במגמה ששוחחו עמה על היכולת לבחון את הסוגיות העומדות על סדר היום הציבורי בכלים פילוסופיים.
פרופ' דניאלה קאמי התארחה תחילה בפורום של התכנית הרב תחומית לחינוך והתפתחות בגיל הרך בראשות ד"ר יאיר זיו. הרצאתה עסקה בנושא "פילוסופיה עם ילדים בגיל הרך – עידוד חשיבה מגיל צעיר". לאחר מכן היא התארחה בסמינר פילוסופיה עם ילדים במגמה לפיתוח מערכות חינוך והרצתה על פילוסופיה עם ילדים בעידן של קוסמופוליטיות. לבקשתו של פרופ' אבי שגיא היא העניקה הרצאה גם לתכנית הבין-לאומית של הגיל הרך.
במהלך המפגשים בפקולטה נפגשו שתי המרצות גם לשעות ייעוץ עם סטודנטיות לתואר שני ולתואר שלישי הכותבות בימים אלה הצעות מחקר בנושא פילוסופיה דיאלוגית בקהילות חקר עם ילדים.
הפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים ייארח בחודש מאי גם את ד"ר תום ורטנברג, נשיא "אפלטון" – האגודה האמריקאית לפילוסופיה עם ילדים וכן מרצים נוספים מחו"ל ומהארץ.

לצפייה בתמונות מהפורום ומההרצאות לחץ כאן (בחלון חדש)