דנה אמירהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, מחוג לייעוץ והתפחות האדם, לרגל פרסום גליון חגיגי של אתר ״בטיפולנט״, המוקדש השבוע לעבודתה התיאורטית והמחקרית של פרופ׳ דנה אמיר.

לצפייה בגיליון לחץ כאן (בחלון חדש)

אדר בן אליהומחקר חדש שנערך ע"י ד"ר אדר בן אליהו ותלמידת המחקר גל לוי מהפקולטה לחינוך יחד עם פרופ' ערן ויגודה-גדות, פרופ' שלמה מזרחי, ד"ר ניסים כהן, ד"ר אורי הרץ ד"ר רותם מילר, ואפרת מישור מבית הספר למדעי המדינה במסגרת מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההיערכות למצבי חירום, בדק את השינוי בתגובות הציבור בין שני הסגרים האחרונים. במחקר נמצא כי נשים היו יותר חרדות ויותר כועסות בשני הסגרים בהשוואה לגברים. ממצאי המחקר המלא פורסמו באתר mako, וד"ר בן אליהו אף התראינה בנושא בתוכנית שלושה שיודעים בכאן תרבות.

לקריאת נוספת באתר Mako לחץ כאן (בחלון חדש)

לשמיעת ראיון בנושא מתוך ״שלושה שיודעים״ לחץ כאן (בחלון חדש)

אדר בן אליהומחקרן של ד"ר אדר בן-אליהו ותלמידת המחקר גל לוי, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם שנערך במסגרת מרכז הידע והמחקר הלאומי תחום הערכות למצבי חירום פורסם במאקו. המחקר מראה שבעוד שהחרדה ירדה, הכעס עלה בין הסגר הראשון לשני. לקריאת נוספת באתר Mako לחץ כאן (בחלון חדש)

בנוסף, השבוע ציטטו את ד"ר אדר בן-אליהו בYNET בקשר למתווה החינוך ועל כך שיש חשיבות לשמור על כך שנוער וילדים יגיעו לבתי הספר. לקריאת נוספת באתר Ynet לחץ כאן (בחלון חדש)

אביבה ברקוביץ אוחנההפקולטה לחינוך מברכת את ד׳׳ר אביבה ברקוביץ-אוחנה מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה ומהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל זכייתה במענק מחקר מהקרן Bial Foundation למחקר בנושא:

Understanding the brain mechanisms of death-denial for fostering mindfulness-based existential resilience.

כותרת: הבנת המנגנונים המוחיים שבבסיס הדחקת-מוות להגברת חוסן נפשי קיומי באמצעות מיינדפולנס

אביבה ברקוביץ' אוחנה ויאיר דור-זידרמן

תקציר: מסורות החוכמה העתיקות השונות בעולם מדגישות את הצורך להתמודד עם וללמוד לקבל את המוות כעובדה קיומית בחיים. לאחרונה הצענו מודל כיצד המוח מכחיש מוות עצמי. מאחר ואנו כעת נתונים תחת איום קיומי גלובלי, ישנה דחיפות להבין מבחינה מדעית כיצד ניתן להגביר חוסן נפשי קיומי.

פרוייקט מחקר זה יתרום להרחבת והעמקת הבסיס המדעי של הכחשת מוות, ויאפשר (1) להבין מנגנונים מוחיים בסיסיים ופקטורים הקשורים לחוסן נפשי של הדחקת מוות, ו-(2) להעריך את יכולת הוויסות באמצעות מיינדפולנס, עם שינויים בתחושת-עצמי כמנגנון הפעולה המוצע.

Title: Understanding the brain mechanisms of death-denial for fostering mindfulness-based existential resilience

PI: Aviva Berkovich-Ohana; Co-PI: Yair Dor-Ziderman (postdoc)

The great wisdom traditions of the world emphasize the need to face up and learn to accept our mortality. We have recently proposed an account of how the brain denies death. As we are currently in a persistent global existential threat situation, it is timely and urgent to gain a scientific understanding of how to foster existential resilience.

This project will contribute to widening and deepening the scientific basis of death denial, allowing to (i) gain understanding of the basic neural implementation, resilience factors, and downstream implications of death-denial, and (ii) assess its regulation by mindfulness, with altered self-processing as the mechanism-of-action.