כריכת הספרהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, כריכת הספר אבני ריחייםלרגל צאת ספרה החדש ׳אבני ריחיים׳.

"שכן הילדות אבדה להם. אך לא באופן שבו היא אובדת תמיד, מנושלת אט־אט ממעמדה לטובת הסודות המתוקים של ראשית ההתבגרות. היא אבדה להם בעיצומה, תוך כדי התרחשותה, אבדה להם תוך כדי שניתנה להם, כשם שדברים רבים כל כך ניתנו להם ונלקחו מהם בו־ברגע, כשם שאמיתות וכללים והרגלים הוצהרו בקול ואז נסתרו בלחש, או גרוע מזה, ללא מילים."
אבני ריחיים, הממואר שכתבה דנה אמיר, נפרש בין מסע לאחור בתוך חלליו של בֵּית הילדוּת, המצופפים את גורלם של ארבעה אחים במעין "אי ילדים", תרתי משמע, לבין מסה אינטימית של אם מאמצת על ברית אימוץ אקראית לכאורה, הנכרתת עם ילד השב ומערער על אפשרות ביותו.
בפרוזה ציורית, דחוסה, מסתורית ונדירה בחריפותה, במבט ה"נכפל פנימה והחוצה", נעה דנה אמיר שוב ושוב בין תיאורים חיים של חוויות ומצבים מוחשיים ומדומיינים – ארוחת ערב משפחתית, משחקי ילדות, חלומות, אורחים, עונשים – לבין התבוננות  קיומיות נוקבת על תעתועי ההורות הביולוגית והמאמצת, על דמיון משפחתי, על הפקרה ונישול, על אמונה וסליחה.

מתוך שיחת הזוםביום שני התארחו מובילי המרכז לקידום מדע אזרחיהמשתתפים בכנס בבית הספר בסמינר המחלקה להוראת המדעים במכון וייצמן. מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה הציגו בסמינר פרופ׳ דני בן-צבי, פרופ׳ יעל קלי, ד״ר יותם הוד וד״ר אורנית שגיא. במסגרת הסמינר שעסק במדע אזרחי כגשר בין בית הספר, הקהילה והמדע, הוצגה הקונספטואליזציה סביבה המרכז פועל וכן ארבעה מחקרים שונים שמיישמים את הרעיון ובוחנים הקשרים שונים של גישור זה. הסמינר הוקלט וניתן לצפות בו כאן (בחלון חדש)

ביום שלישי התקיים מפגש קהילה של המרכז שעסק בגבולות הגיזרה של מדע אזרחי באופן כללי, ומהן ההשלכות עבור מדע אזרחי בבית הספר. במפגש התארח פרופ' מוקי חקלאי מUCL שסיפר על המחקר בינלאומי שהוביל סביב שאלה זו. תגובות המשתפפים במפגש היו נלהבות ביותר. בקרוב סיכום המפגש יתפרסם באתר המרכז (בחלון חדש).