פרופ׳ מרים בן-פרץ נפטרה

מרים בן פרץאנו מרכינים ראש עם פטירתה של פרופ' מרים בן-פרץ מהפקולטה לחינוך. פרופ' פרץ, כלת פרס ישראל ופרס א.מ.ת, הייתה מעמודי התווך עליהן נבנתה האוניברסיטה. היא עסקה בחקר, פיתוח ובהערכה של מורים ותוכניות לימודים; בשל מומחיותה כיהנה כיושבת ראש של ועדות שונות במשרד החינוך, וכך השפיעה על קביעת מדיניות חינוכית בישראל.

פרופ' פרץ עלתה לארץ בהיותה בת 8, ומאז חיה בחיפה ותרמה רבות לקהילה בעיר: היא כיהנה כחברת מועצת העיר, כחברת הנהלה בקרן תרבות חיפה, והנהלת בית "יד לבנים" בחיפה. בשנת 2001 אף הוענק לה תואר יקירת העיר.

בסרטון חשופים מתוך ערוץ היוטיוב שלנו שהוכן בשנת 2016, אז זכתה בפרס ישראל, תוכלו לגלות למה ביקרה בקהיר, באיזה הישג של האוניברסיטה היא הכי גאה, ולקבל ממנה טיפ לסטודנטים מתחילים.

יהי זכרה ברוך

לצפייה בסרטון לחץ כאן (בחלון חדש)