דנה אמירהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, מחוג לייעוץ והתפחות האדם, לרגל פרסום גליון חגיגי של אתר ״בטיפולנט״, המוקדש השבוע לעבודתה התיאורטית והמחקרית של פרופ׳ דנה אמיר.

לצפייה בגיליון לחץ כאן (בחלון חדש)

תמונת 3 המרצותהפקולטה לחינוך מברכת את חברי הסגל שזכו בזכיות מכובדות במענקי מחקר ממשרד החינוך:

פרופ' מירי שרף, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, זכתה ב-3 מענקים למחקר המתמקדים באפיונים אישיים, משפחתיים ובית ספריים ותרומתם להתמודדותם של תלמידים עם אתגרי משבר הקורונה (מחקר בכיתות ה' ו' ביסודי במגזר היהודי והערבי ומחקר בחטיבת הביניים ובתיכון במגזר היהודי).

מחקרה של ד"ר אורלי ליפקה, מהחוג ללקיות למידה, עוסק בהתמודדות מורים בבית הספר היסודי עם ההוראה בתקופת הקורונה: היבטים רגשיים ומקצועיים.

מחקרה של ד"ר שירי לביא, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, מנתח אתגרים והזדמנויות בשימור ופיתוח רווחה נפשית וחוסן של מורים/ות בתקופות הסגר.

יישר כוח!

ספרים על שולחןהפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר תמר אלמוג, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה, על בחירת ספרה החדש (יחד עם פרופ' עוז אלמוג) "כל שקרי האקדמיה" לרשימת הספרים הבולטים של 2020 שפרסם עיתון הארץ.

"כל שקרי האקדמיה" כולל דיון מקיף, בהיר וחריף בכשליה הרבים של מערכת ההשכלה הגבוהה כיום. מגובים בנתונים סטטיסטיים, בתיאורי מקרים ובאנקדוטות, המחברים תמר ועוז אלמוג מתגייסים למשימה הביקורתית באנרגיה תקיפה ותוקפנית: הם מתארים את המערכת האקדמית במלים כמו חמדנות, כסילות, שקיעה, שפל, שחיתות, עיוות, צרות אופקים, הכחשת מציאות, קיבעון, פחדנות ואנכרוניזם. הם מעידים שאנשי אקדמיה נתפשים כ"חרטטנים קולניים" ו"שטחיים ומניפולטיביים"; האקדמיה "מרמה את עצמה ואת הציבור" והצעירים שמידפקים על שעריה לוקים ב"תמימות, עיוורון ובורות".

לדף הספר"כל שקרי האקדמיה" באתר הפקולטה לחץ כאן

(מקור תמונת הספרים - אתר הארץ)

חנן אלכסנדרמאמר דעה של פרופ׳ חנן אלכסנדר, מהחוג ללמידה הוראה והדרכה, פורסם בעקבות מותו של הרב זקס, באתר האינטרנט של ג׳רוסלם פוסט.
"פדגוגיה של השונות: הרב יונתן זקס וחינוך"  - ההשלכות החינוכיות לפילוסופיה החברתית הפתוחה אך מעוגנת דתית של הרב זקס מסתכמות באמת פשוטה אחת: להכיר את עצמי יש לפגוש את הזולת. אך לפגוש את הזולת כראוי אני חייב להכיר את עצמי.

לחצו כאן לפתיחת המאמר, בחלון חדש