הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, מחוג לייעוץ והתפחות האדם, לרגל פרסום גליון חגיגי של אתר ״בטיפולנט״, המוקדש השבוע לעבודתה התיאורטית והמחקרית של פרופ׳ דנה אמיר.
אחד מכל שלושה הורים לילדים במערכת החינוך סבלו מרמות בינוניות עד גבוהות של דיכאון במהלך הסגר השני. עלייה משמעותית של כמות הסובלים מדיכאון ביחס לסגר הראשון נרשמה בקרב הורים לילדים בחינוך הרגיל, לעומת הורים לילדים בחינוך המיוחד, ש"שמרו" על אותם אחוזים של סובלים מדיכאון.
לקריאת עיקרי המחקר של ד"ר נוגה כהן וד"ר ג'וי בנטוב לחץ כאן (בחלון חדש)
או בכתבה שפורסמה ב׳ידיעות אחרונות׳ וב-׳YNET׳ (בחלון חדש)
הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר ג׳וי בנטוב ואת ד״ר נגה כהן מהחוג לחינוך מיוחד, על זכייתן במענק של לשכת המדען הראשי של משרד החינוך למחקר בנושא: ״איתור גורמי סיכון וחוסן בקרב גננות וילדי גן תוך בחינת הקשר שלהם להסתגלות ושלומות בתקופת הקורונה״.
המחקר הוא משותף עם ד״ר דנה לסרי מהאוניברסיטה העברית.
יישר כוח!
במאמר חדש תחת הכותרת "להשתחרר מהפחד ולשחרר את רוחם של הילדים" באסופה בנושא חינוך, שפירסם מכון ברנקו וייס, כותב פרופ' אריה קיזל מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה בין היתר: "על מערכת החינוך הישראלית להיפרד מהפחד ולשחרר את רוחם של התלמידים – לאפשר להם לחשוב! מערכת החינוך הישראלית היא יצרנית של שיתוק חינוכי. שיתוק זה בא לידי ביטוי בהיררכיה חינוכית המייצרת ומשעתקת פדגוגיה מדכאת חשיבה בפרקטיקות החינוכיות שלה. פדגוגיה משתקת זו גורמת בין השאר להדרתו של העיסוק בפילוסופיה מהמרחב החינוכי – מגן הילדים ועד מערכת הכשרת המורים בישראל. טענתי היא שפדגוגיה של פחד מפני חשיבה, בעיקר מפני חשיבה פילוסופית, מניעה את מערכת החינוך שלנו ובאה לידי ביטוי מובהק בפרקטיקה של מדידה והערכה."